netPR.pl i videoPR.pl na IX Kongresie PR 2010 w Rzeszowie – wideoinformacje i zapisy transmisji wykładów

Zakończył się IX Kongres Public Relations w Rzeszowie, którego partnerem był m.in. videoPR.pl - marka stworzona przez netPR.pl.

Ponad 300 gości, kilkadziesiąt godzin wykładów, liczne dyskusje i panele tematyczne - to bilans trzech dni rzeszowskich spotkań z naukowym i praktycznym PR-em.

Aby zapewnić sprawną komunikację z zainteresowanymi Kongresem uczestnikami i dziennikarzami, firma netPR.pl udostępniła organizatorom system biura prasowego - media.kongrespr.pl - z modułem wideo, obejmujący zaawansowane funkcjonalności, takie jak: konwersja plików wideo na formaty, które są łatwe do odtworzenia bezpośrednio na stronie internetowej, obsługę załączników wideo oraz tworzenie zaawansowanych systemów galerii multimediów.

Dodatkowo pod adresem online.kongrespr.pl netPR.pl uruchomił platformę wideo tegorocznego Kongresu. Umożliwiła ona udział w wybranych wykładach w formie transmisji wideo w czasie rzeczywistym osobom, które nie mogły osobiście uczestniczyć w konferencji. Po zakończeniu Kongresu zarchiwizowane seminaria udostępniono internautom.

Zdalne uczestnictwo w Kongresie PR było bezpłatne. Skorzystało z niego blisko 200 osób - mówi Marek Woźniak, prezes zarządu netPR.pl. - Doświadczenia zebrane podczas tegorocznej konferencji pomogą nam jeszcze lepiej przygotować się do kolejnych edycji Kongresu, który nadal chcemy wspierać - podsumowuje.

Realizację transmisji, jak również wideoinformacji z IX Kongresu Public Relations zapewnił videoPR.pl - marka wyspecjalizowana w internetowym wideo, stworzona w 2009 roku przez netPR.pl.

Zapraszamy do obejrzenia zapisów transmitowanych wykładów (wykaz w załączniku): online.kongrespr.pl oraz do zapoznania się z wideoinformacjami z poszczególnych dni Kongresu: media.kongrespr.pl.

***

IX Kongres Public Relations jest kontynuacją rozpoczętego w roku 2001 cyklu konferencji, mających na celu propagowanie teorii i praktyki public relations. Pomysłodawcą Kongresu jest dr Dariusz Tworzydło. Atutem konferencji jest fakt połączenia teorii z praktyką. Obecnie jest to największe przedsięwzięcie z branży public relations w Polsce. Partnerami wydarzenia są m.in. Polskie Stowarzyszenie Public Relations oraz Związek Firm Public Relations. W roku 2004 Kongres został nominowany do nagrody Złote Spinacze Związku Firm PR, w kategorii event.

Więcej informacji na stronie www.kongrespr.pl

***

videoPR.pl - marka należąca do netPR.pl - zajmuje się realizacją wideokonferencji oraz produkcją materiałów filmowych do Internetu, dedykowanych komunikacji korporacyjnej.

Więcej informacji na stronie www.videoPR.pl

***

netPR.pl Sp. z o.o. jest firmą technologiczną, która oferuje oprogramowanie internetowe wspomagające komunikację jako usługę (model SaaS - Software as a Service). Specjalizuje się w rozwijaniu systemów prasowych, serwisów relacji inwestorskich i technologii wideo w Internecie. Z rozwiązań netPR.pl korzystają m.in.: Grupa BRE, Grupa Generali, Bank Pekao SA, Kredyt Bank, ING Bank, Grupa Euro RSCG, Grupa TP, Grupa Energa, Ericsson, Netia, Gazeta.pl, Wirtualna Polska oraz kilkadziesiąt innych firm i instytucji w Polsce.

Więcej informacji na stronie www.netpr.pl