Jak zwiększyć zasięg informacji wykorzystując wideo z infoWire.pl?

zrób to lepiej

Redakcja wideo produkuje i dystrybuuje materiały do mediów telewizyjnych w jakości TV i dlatego wykorzystuje własne rozwiązanie techniczne oraz zaawansowaną infrastukturę techniczną CDN - content delivery network do udostępniania mediom treści wideo. Kanał infoWire.pl na YouTube ma jedynie charakter pomocniczy, będąc jednym z elementów szerszej strategii wspierania mediów. Ma pomóc w szczególności mniejszym wydawcom korzystać z naszych materiałów poprzez popularne narzędzie, które znają.

Kanał infoWire.pl na YouTube umożliwia również wykorzystanie materiałów w biurach prasowych naszych Klientów. Dlatego, jeżeli redakcja infoWire.pl zrobiła materiał z ekspertem z Twojej firmy, możesz go wykorzystać w swoim biurze prasowym. Pomoże Ci to zwiększyć zasięg informacji.

Musisz tylko:

• napisać informację, do której ilustracją może być materiał wideo,
  • podpiąć kanał YouTube infoWire.pl do swojego biura prasowego,
  • zilustrować informację nagraniem - instrukcja poniżej,
  • wysłać informację za pośrednictwem funkcjonalności biura prasowego.

Atuty to:

• większa wartość witryny prasowej przez treści wideo,
  • większa skuteczność dotarcia informacji do dziennikarzy.

A wszystko to bez potrzeby wykupienia od nas licencji na materiał wideo.

Oczywiście trzeba mieć świadomość, że z takiego materiału nie skorzystają duże serwisy i telewizje, ale i tak warto. Aby materiał był przydatny dla większych, lub by mieć prawo do wykorzystania go w Social Media, należy pomyśleć o zakupie licencji.

Jak podpiąć materiały wideo z infoWire.pl pod swoje biuro prasowe?

Każdy publikowany przez infoWire.pl materiał redakcyjny dostępny jest na portalu YouTube - dla Klientów, którzy wspólnie z infoWire.pl realizują tego typu wideo, udostępniamy funkcjonalność zaciągania plików z YT. Opcja świetna – prosta obsługa, dostęp do filmów z jednego miejsca i oczywiście zero zajętej przestrzeni w biurze prasowym (wszystko hostują „dość” sporych rozmiarów serwery Google).

Instrukcja poniżej:

Konfiguracja kanału YouTube odbywa się na etapie dodawania nowego pliku. Po kliknięciu „Dodaj plik” (obojętnie w której sekcji) wybieramy opcję „Wgraj z YouTube”

YT.png
Następnie po kliknięciu „Dodaj kanał” wpisujemy jego nazwę – identyfikujemy ją za pomocą fragmentu adresu URL.

YT 1.png

I to w zasadzie wszystko. Po wpisaniu poprawnego identyfikatora wszystkie wgrane na dany kanał filmy pojawią się w oknie wyboru pliku (wraz z podziałem na playlisty).

yt 2.png

Następnie należy zaznaczyć checkbox przy wybranym filmie i kliknąć "Dodaj wybrane", aby dodać plik jako załącznik.

Opcja pozwala na konfigurację dowolnego, publicznie dostępnego kanału.

Uwaga! W ten sposób można oczywiście podłączyć nie tylko kanał YT infoWire.pl, ale też kanały własne. Jeżeli nie masz jeszcze tej opcji, odezwij się do naszego działu handlowego: sales@netpr.pl

(*opcja dla Klientów z wykupioną obsługą wideo)