Wasze statystyki dotyczące mailingów będą lepsze. Zmiany w systemie netPR.pl

co nowego
Konrad Kowalski

Cały czas staramy się, aby udostępniane przez nas oprogramowanie do obsługi biur prasowych było jak najlepsze i jak najbardziej odpowiadało Waszym potrzebom. Efektem naszych prac są również najnowsze, pierwszokwietniowe zmiany, o których możecie przeczytać w tym wpisie. Jedna z nich poprawia Wasze statystyki dotyczące mailingów…

Lepsze statystyki (i to nie tylko dla nerdów)

Jak dobrze wiecie, na Waszych listach kontaktów oprócz aktywnych adresów mejlowych mogą znajdować się także te, które z różnych powodów zostały zablokowane. Do tej pory były one uwzględniane w statystykach dotyczących wysyłki kampanii mailingowych w module Komunikator – mimo że wiadomości wysyłane na te adresy faktycznie nie były – przez co sztucznie zwiększały liczbę zwrotów. Teraz kontakty te do statystyk liczone już nie są. W taki oto prosty sposób poprawiliśmy skuteczność Waszych kampanii :).

Czytelniejsze profile

Drobne zmiany wprowadziliśmy również w module Kontakty. W zakładce Kontakty - podsumowanie „odchudziliśmy” boksy profilów. Od 1 kwietnia zawierają one tylko nazwę profilu, liczbę kontaktów i ewentualnie ostrzeżenia o kontaktach bez przypisanych celów. Oprócz tego powyżej pojawiły się przyciski służące do importowania i dodawania kontaktów, dotąd znajdujące się jedynie w zakładce Listy.

profile

Zmodyfikowaliśmy też nieco etykietę widoczną po otworzeniu profilu kontaktu. Wyświetlane są tam teraz od razu jego dane, które zostały wprowadzone. Wcześniej, aby zobaczyć (a także edytować) te informacje, trzeba było kliknąć przycisk Zobacz (po zmianach nosi on nazwę Edytuj).

etykieta profilu z danymi

Formularze rejestracyjne i klauzule

Kolejna nowość dotyczy okna formularza rejestracyjnego. Możecie tam znaleźć teraz zakładkę Klauzule, a w niej… klauzule dla rejestrujących się osób. Są to te same informacje, które może przeczytać użytkownik wypełniający formularz rejestracyjny w Waszej witrynie.

klauzule w edycji formularza

Wreszcie – zmieniło się samo tworzenie formularzy rejestracyjnych. Stało się prostsze: wszystko odbywa się krok po kroku, dzięki czemu na pewno niczego nie przeoczycie. Co ważne, także tutaj przy wyborze zasady przetwarzania danych osobowych pokaże się Wam treść przypisanych do niej klauzul.

tworzenie formularza

netPR.pl sp. z o.o. jest firmą technologiczną, dostawcą oprogramowania w chmurze wspomagającego komunikację firm, marketing, public relations oraz relacje inwestorskie. Firma uzyskała certyfikat ISO/IEC 27001:2013 oraz certyfikaty ISO/IEC 27017:2015 i ISO/IEC 27018:2019, dotyczące bezpieczeństwa przetwarzania danych (w tym danych osobowych) w chmurze.

netPR.pl sp. z o.o. jest właścicielem multimedialnej agencji informacyjnej infoWire.pl.

Zobacz na nasze certyfikaty